- تاریخ انتشار : جمعه 6 شهریور 1394 - 14:34
- کد خبر : 4064 چاپ خبر

گزارش تصویری افتتاح پالایشگاه قطران زرند
زرند نیوز / پالایشگاه قطران زرند کرمان به عنوان فاز نهایی زنجیره تولید کک تا قطران مجتمع ککسازی و پالایش قطران و به عنوان دومین پالایشگاه قطران کشور با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان ایمیدرو افتتاح شد. پالایشگاه قطران زرند با ظرفیت سالانه ۳۰ هزار تن، از جمله طرحهای ایمیدرو
زرند نیوز / پالایشگاه قطران زرند کرمان به عنوان فاز نهایی زنجیره تولید کک تا قطران مجتمع ککسازی و پالایش قطران و به عنوان دومین پالایشگاه قطران کشور با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان ایمیدرو افتتاح شد.
پالایشگاه قطران زرند با ظرفیت سالانه ۳۰ هزار تن، از جمله طرحهای ایمیدرو است که پس از تکمیل فازهای این زنجیره، فاز نهایی آن (پالایشگاه قطران) به مرحله بهرهبرداری رسیده است.
هزینه خرید تجهیزات و ماشینآلات پالایشگاه قطران در سال ۸۰، حدود ۱.۳ میلیون دلار و هزینههای ریالی ساخت و نصب تجهیزات توسط پیمانکاران داخلی و نیز هزینههای جانبی، حدود ۳۳ میلیارد ریال بوده است. با راهاندازی این طرح نیز حدود ۶۰ نفر به طور مستقیم وارد اشتغال میشوند.
قطران یکی از محصولات فرآیند تولید کک است که انجام فرآیند پالایشگاهی بر روی این ماده ارزشمند، باعث ایجاد ارزش افزوده، اشتغال زایی و افزایش توان رقابت در بازارهای اقتصادی مربوط به محصولات شیمیایی میشود و محصولات تولیدی این پالایشگاه شامل نفتالین صنعتی، انواع روغن قطران (کربولیک اویل و واش اویل)، قیر صنعتی و فنل خام است.
همزمان با احداث نخستین واحد کک سازی کشور توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران وابسته به ایمیدرو در سال ۸۱، برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر و فرآوری محصول قطران، طراحی و ساخته کارخانه پالایشگاه قطران در مجاورت پالایشگاه گاز نیز آغاز شد. واحد کک سازی زرند در آبان ۸۷ به بهره برداری رسید و پس از تکمیل فازهای این زنجیره، با تلاش پرسنل متخصص و کارگران مجتمع ککسازی و پالایش قطران زرند، برنامهریزی و اقدامات اجرایی راهاندازی فاز نهایی این طرح (پالایشگاه قطران)، نخستین محصول فرآیندی آن (قیر)، در اواخر اسفند گذشته تولید شد.
با توجه به اینکه پالایشگاه قطران زرند دومین پالایشگاه قطران کشور است و تاکنون در ایران پالایشگاه قطران دیگری حتی در مرحله اجرا وجود ندارد، میتواند اهمیت خاصی در سطح ملی داشته باشد.